Aanvullende informatie Psilohuasca

Edith over haar reizen met de Spirit van de Paddenstoel: forest-1517354_1280

“Ik ervaar dat de paddenstoelen ongeveer 15-30 minuten na inname beginnen te werken. Langzaam ervaar ik een warm gevoel in mijn lichaam.

Na 30-45 minuten vind ik het fijn om mijn ogen te sluiten en de weg naar binnen te maken.

Ik kom in contact met mijn onderbewustzijn; ze openen deuren in mijn geest die anders gesloten blijven waardoor ik heldere inzichten mag ontvangen.

Daarnaast ervaar ik ook het “ego-verlies” waardoor ik letterlijk kan opgaan in mijn omgeving, zonder wensen, conflicten of beperking.

Mijn gedachtengang wordt trager en ik merk dat ik mijn leven “beter in perspectief” krijg, een soort helder weten.

Als ik soms minder fijne belevingen ervaar, dan komen deze voort uit mijn innerlijke angsten of andere issues die op het moment versterkt worden. Dit is juist één van die verhelderende aspecten van het paddenstoelen gebruik.

Ik krijg de kans om mijn innerlijke onbalans onder ogen te zien en er van te leren. Het biedt me een grote kans op een diep inzicht in mezelf. Simpel gezegd, dan kijk ik vanuit mijn essentie zonder vooroordelen naar mezelf.”

plants-1854728_1280-1Bij een reis met psilocybine is het goed om een thema neer te zetten waar je helderheid over wilt ontvangen.

Zo heeft Edith als voorbeeld gereisd op de thema’s:

‘Geld’ wat haar een duidelijk gevoel en inzicht heeft gegeven wat eigen-waarde betekend.

Ook heeft ze gereisd op het thema ‘schuldgevoel’. Tijdens de reis werd het schuldgevoel net zolang uitvergroot totdat zij het doorhad. Toen verdween het direct en zag ze dat ze onschuldig is; Ik doe alles vanuit beste intenties. En dat als ik me laat leiden door schuldgevoel dan creëer ik juist die situatie.”

Net zoals bij andere plantmedicijn wordt het werkt voor 50% tijdens de ceremonie gedaan. De andere 50% is aan jou om het mee te nemen en te integreren in je dagelijks leven na de ceremonie.

De vraag wat het verschil is tussen het reizen met Jurema (analoog ayahuasca) & Huachuma-San Pedro en Psilocybine wordt regelmatig gesteld. Ons gedeelde antwoord hierop is:

Elke plant heeft zijn eigen werkzame stof en daarmee z’n eigen specifieke werking.
De vraag is of een vergelijking maken dan wel mogelijk is. Toch hier een paar woorden er over:

Met psylicobine reis je vanuit een aanwezige gronding, een kwaliteit die Huachuama-San Pedro ook heeft.

De paddenstoel werkt direct, ze laat je hier en nu, recht in je gezicht zien wat ze vertellen wil, wat er in en door jouw geest en mind leeft. Dat doet ze op een manier zoals Jurema (analoog ayahuasca) dat doet; door helder te weten, zien, voelen, visuals enz.  Waarin ze dus directer dan Jurema werkt waarbij je eerst meer in de ontspanning, overgave hebt te gaan.

De verbinding of eenheid met de natuur maakt ze heel mooi zichtbaar, ook een kwaliteit van Huachuma-San Pedro alleen betreft het andere lagen.

Uiteraard blijven er individuele verschillen in ervaring bij elke plant.
En bij elke plant blijft de belangrijkste vraag; word je er toe aangetrokken, er door geroepen om er mee te werken? Zo ja, dan kan je verschillen gewaar zijn en vooral het advies om ‘open’ op reis te gaan/zijn.

Deelname aan een Psilohuasca Ceremonie bij Ademvuur vraagt om een bewuste keuze en een goede voorbereiding. Sommige psychische en/of fysieke aandoeningen gaan niet samen. Zodoende is er altijd een intake en zal zo nodig advies in gewonnen worden bij de samenwerkende arts. Zijn advies is bindend. Mocht je na de ceremonie vragen hebben dan bieden we hierin zorgvuldige nazorg.

Geef een ceremonie de tijd en ruimte om haar mooie uitwerking te laten doen!