Huachuma Ceremonie

De Huachuma (San Pedro) Ceremonie is voor fysiek energetische reiniging en healing, om meer van je ziel in de wereld te zetten en voor diepgaande verbinding met aarde en al haar mooie levende wezens. 

Huachuma is de inheemse naam voor de Trichocereus Pachanoi Cactus. Net zoals Ayahuasca, Iboga en Peyote wordt ze binnen sjamanistische tradities als een heilige (teacher) plant beschouwd. Ze heeft haar eigen kwaliteiten en werking. Na inname geeft ze heling en ze biedt de mogelijkheid om tot nieuwe inzichten en waarnemingen te komen mits je haar in overgave toe kan laten in de stille diepte van je lichaam.san-pedro-flower2-235x300

Het is een cactus die haar oorsprong heeft in de hoogvlakten van Peru en Ecuador. Ze kan boven de drie meter uitgroeien en is een nachtbloeier met grote witte bloemen. Vanwege haar gebruik door de geschiedenis heen is zij tegenwoordig beter bekend onder de naam San Pedro.

De Huachuma kent haar eigen specifieke helende krachten. Ze heeft een sterk reinigende werking op alle energie lagen. Ze verscherpt je intuïtie en helderheden. Ze geeft stilte en ze brengt een intense fysieke beleving van diepe verbondenheid met al het leven. De Huachuma geeft een stevige fysieke gronding waardoor zij vanuit het hier & nu haar ervaringen mee geeft.

In overgave gaan om de vezels van de Huachuma te drinken is een mooie en liefdevolle manier om je verdiepend te verbinden met je lichaam en tegelijkertijd hier op aarde in verbinding te zijn met het allesomvattende universum.

Tijdens de nachtceremonie zijn Ademwerk en rituelen een onderdeel van de ceremonie. We zijn dan in de energie van de maan van zaterdagavond 17:00 uur tot zondag rond de klok van 11:00 uur. De ceremonie wordt mee gedragen en begeleid door Manon van Mannaz.

Keramiek uit de Chimú cultuur in Peru (1200) De vrouw heeft een uilengezicht en ze houdt een Huachuma vast. Ze is een curandera en sjamaan. De uil wordt als de belangrijkste bondgenoot van de huachumero gezien.

Keramiek uit de Chimú cultuur in Peru (1200) De vrouw heeft een uilengezicht en ze houdt een Huachuma vast. Ze is een curandera en sjamaan. De uil  en 1 Huachuma-San Pedro ceremonie.

wordt als de belangrijkste bondgenoot van de huachumero gezien.

Agenda ceremonies: 20160528_162654

Shamanic Healing Retreat 30 mrt. t/m 2 apr. in Arnhem:
4 dagen met 3 ademsessies, 1 Jurema (analoog ayahuasca) en 1 Huachuma-San Pedro ceremonie. (1 plek vrij)
28 & 29 Apr. Nachtceremonie Arnhem (Vol)
2 & 3 juni Rite of the Womb & Huachuma San Pedro Arnhem (5 plekken vrij)
7 & 8 juli Huachuma – San Pedro dag Retreat Arnhem (3 plekken vrij)

Lees je graag ervaringen van deelnemers? Dat kan hier: Ervaringen met Huachuma (San Pedro)

Voor contact klik hier.
Voor tarieven klik hier.