Aanvullende informatie Jurema

Sinds januari 2016 wordt er vanuit Ademvuur gewerkt met de spirit van Jurema in combinatie met de spirit van Peganum Harmela. Na ruim een jaar intensief begeleid te hebben bij groepsceremonies en zelf de nodige reizen gemaakt te hebben is er vertrouwen om zelf ceremonies aan te bieden. Naast het aanbieden van ceremonies gaat de verdieping in eigen ontwikkeling en in de verbinding met de spirit van de planten door. Voor deze ontwikkeling blijf ik zelf reizen zowel met eigen gebrouwen Jurema als ook bij ayahuasca ceremonies bij een Shipibo familie uit Peru. Daarnaast is er collegiale uitwisseling en overleg en het ceremoniële werk wordt mede gedragen vanuit een stevige sjamanistisch achtergrond in opleiding en ervaring.meditation-1384758_1280

De ceremonies met Jurema worden aangeboden vanuit de visie en ervaring dat het een krachtig ‘medicijn’ is om dieper gewortelde belemmeringen op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau in positieve beweging te brengen en/of (energetisch) op te schonen, te legen en/of te transformeren. Jurema kan inzicht geven om levens-thema’s anders te gaan zien en benaderen. Hierbij is het aan jou zelf om na de ceremonie, in je dagelijks leven, er gehoor aan te geven.

Deelname aan een ceremonie kan een therapeutisch karakter hebben maar wordt vanuit Ademvuur niet als therapie aangeboden. We werken vanuit principes van sjamanisme en zelfrealisatie. De vorm van begeleiding bestaat zodoende uit sjamanistische (energetische) ondersteuning en lichaamsgerichte vormen van counselen als ‘focussen’. We gaan er van uit dat iedereen verantwoordelijkheid neemt voor zijn/haar eigen leven. Uiteraard zorgen wij voor een veilige en ontspannen setting tijdens de ceremonie en mocht het nodig zijn dan zijn we er na de ceremonie ook voor je.

Praktische informatie:

Intake
Bij interesse voor een reis met Jurema is er vooraf een intake gesprek om te zien of het mogelijk voor je is om te reizen met Jurema en om wederzijds te zien of Ademvuur voor jou de juiste plek is.

Dieet
Vooraf de ceremonie heb je een dieet te volgen. Deze krijg je na aanmelding toe gemaild. Om het medicijn goed haar (na)werk te laten doen is het goed om het dieet een aantal dagen na de ceremonie te blijven volgen.

Medicatie
Met sommige medicijnen is het niet mogelijk om deel te nemen aan een ceremonie.
Als je medicatie gebruikt wordt dit voorgelegd aan een arts met de vraag of deelname mogelijk is. Zijn advies is bindend.

Duur werking en ceremonie
Een reis met Jurema duurt ongeveer 6 uur.
Na afloop van de ceremonie is er een maaltijd en tijd om rustig bij te komen en ruimte om ervaringen te delen.
In de dagen na de ceremonie kan je ervaren dat je s’nachts meer en/of intensiever droomt en tijden daarna kunnen er nog inzichten komen en/of verhelderd worden.
Een ceremonie is van 17.00  tot ongeveer 10.00 uur de volgende dag.

Nazorg
Mocht je daags na de ceremonie vragen of ondersteuning nodig hebben dan kan je gerust contact met ons opnemen. Soms is het delen van je verhaal al genoeg en anders kijken we samen naar wat je nodig hebt om verder vooruit te komen. Ook ontvang je een week na de ceremonie een mail om te vragen hoe het met je gaat en hoe je het medicijn en de ceremonie ervaren hebt.

Neem na afloop de tijd voor een mooie integratie van je ervaringen en inzichten in je dagelijks leven en geef jezelf de ruimte om de vernieuwing haar werk te laten doen!

Als je nog vragen hebt mail dan naar: info@ademvuur.nl (Mirjam)

Laat je inspireren en blijf op de hoogte; volg Ademvuur via Facebook.

Ademvuur * Mirjam Papenburg * info@ademvuur.nl *  06 830 44 142 * Amersfoort