Achtergrond informatie Sjamanisme

Sjamanisme
Sjamanisme behoort tot één van de oudste vormen van genezen. Sjamanistische methoden zijn er op gericht mensen te ondersteunen om completer te worden, het evenwicht in zichzelf te herstellen en weer te gaan leven vanuit hun oorspronkelijke zelf en in harmonie met aarde en hun omgeving.

Binnen het sjamanisme gaan we er vanuit dat alles wat bestaat zoals mensen, dieren, bomen, planten, stenen, de vijf elementen, planeten en sterren een eigen bewustzijn, een eigen energieveld en een eigen spirit heeft. Alles wat bestaat is gelijkwaardig en verbonden met elkaar.

Alle vormen op aarde dragen een energetisch leven in zich waarmee ze met andere onzichtbare werkelijkheden in wisselwerking staan. In deze andere onzichtbare werkelijkheden bevinden zich energievormen die ons kunnen helpen en ondersteunen op ons levenspad.

Sjamanistische methoden maken onder meer gebruik van de mogelijkheid om in contact te treden met deze onzichtbare werelden en energie-vormen, zoals totemdieren, natuurwezens, spirithelpers e.d. Dit contact wordt vaak tot stand gebracht door middel van rituelen, trance of journeys. Door in contact te treden met onze aardse verwanten en helpers uit andere werkelijkheden kunnen we vervolgens inzichten, healing en soul retrieval ontvangen.

Soul Retrieval
Binnen het sjamanisme kennen we de term ‘soul-loss’. Soul-loss betekent het verliezen van een deel of delen van de ziel. Hierdoor ben je niet meer geheel aanwezig in je lichaam en verlies je het contact met Je oorspronkelijke zelf. Je kan dan meer beïnvloedbaar worden voor allerlei energieën van buitenaf, je voelt je niet (meer) in je eigen kracht staan of je voelt je vervreemd van jezelf.

Er zijn verschillende redenen waarom iemand een zielsdeel kan verliezen. Vaak door een traumatische gebeurtenis of omdat er iets emotioneels gebeurt wat niet prettig is, programma’s vanuit je jeugd of door te hoge verwachtingen van opvoeders.

Ook door intieme relaties zoals liefdesrelaties, (groot) ouder/ (klein)kind of vriendschappen kun je een deel van je ziel kwijtraken. Vaak merk je pas dat een deel van jou bij de ander is als zo’n relatie beëindigd is. Het gaat er daarbij niet om hoe, waarom en door wie de relatie beëindigd is, maar om de intensiteit van de relatie waarom iemand veelal onbedoeld en onbewust een deel van zijn/haar ziel is kwijtgeraakt.

Zielsverlies kan op alle momenten en elke leeftijd ontstaan. Hoe het zielsverlies ook ontstaan is, het is noodzaak om deze delen weer terug te krijgen om zo weer heel en compleet te zijn. De sjamanistische methode hiervoor noemen we  Soul Retrieval.

Power Extraction
Als je zelf niet volledig je lichaam belichaamt is het mogelijk dat er niet eigen energie je energieveld en lichaam binnen dringt. Dit kan zich uiten in verlies aan kracht, fysieke pijn, ziekte en/of negatieve overtuigingen en gedrag.

Met een Power Extraction wordt niet eigen energie opgespoord en uit je lichaam verwijderd.

Laat je inspireren en blijf op de hoogte; volg Ademvuur via Facebook.