Een bijzonder ontmoeting.

82096059_1162893174077669_5221541790724653056_nEen mooie post van Manon Versteeg over sjamanistisch werk:

Mensen vragen mij wel eens, wat heeft het jou dan gebracht dat sjamanisme? Voor mij persoonlijk, maar denk dat ik niet de enige ben, heeft het mijn blikveld verruimd en daarmee mijn wijze van leven.

De wereld is meer dan dat wat je visueel kan waarnemen. Er zijn zoveel lagen en werelden in onze wereld aanwezig. En het contact daarmee kan leiden tot de mooiste onverwachte ontmoetingen en gebeurtenissen die vallen onder de categorie “om nooit meer te vergeten”.

Ik deel er hier graag zo een bijzondere ontmoeting:

We gingen tijdens een ritueel met een Spirit van water werken. We werkte voor onszelf en stemde ons af op een water dat we kende. Nu houd ik erg van water vooral van rivieren, beekjes en watervallen dus vroeg ik me af op welk water ik me af zou stemmen. Voor dit ritueel hield ik het dicht bij huis en koos ik voor een beekje in één van de bossen waar ik niet ver vandaan woon en graag wandel.

Tijdens de trance verscheen de Spirit van het beekje, ze verscheen als een vloeibare mooie jonge vrouwe en ze gaf mij een zachte zuiverende healing.

De week er op ging ik naar het bos om deze Spirit te bedanken. Een vriend van mij vond het fijn om mee te gaan. Hij kende het bos en de het beekje, dus we gingen samen. We deden een klein ritueel voor het beekje en gaven een offertje.

Iets verderop is een ven waar een bankje staat. We wandelden er heen en gingen even zitten. Ineens kwam er een jongetje aan rennen, hij stopt voor ons, kijkt mij aan en zegt: “deze is voor jou” en stopt een dennenappeltje in mijn hand, hij kijkt naar de vriend en zegt: “en deze is voor jou”, en stopt een eikeltje in zijn hand. Het jongetje rent direct weer verder ons in totale verbazing achterlatend, want we voelden het allebei, een gift terug van Spirit.

Wanneer je je gaat bewegen in de verschillende lagen, ga je ervaren dat er een wisselwerking is en dat we deel zijn van een groter geheel, dat de onzichtbare werelden zich zichtbaar kunnen maken op onverwachte wijzen en op onverwachte momenten. En ook ga je ervaren dat die wisselwerking gaat over gelijkwaardigheid, wederkerigheid en dankbaarheid in iedere laag.

Zo is een dennenappel nooit meer gewoon een dennenappel.

Wil je ook via sjamanistisch werk de lagen van bewustzijn en andere werelden verkennen?

Kom dan naar de open avond op 16 januari 2020 en/of sluit je aan bij de cursus sjamanisme die op 6 februari van start gaat.
Beiden zijn in Amersfoort.

Meer informatie over de cursus sjamanisme kan je hier lezen.