Ervaringen deelnemers Jurema

Een week na de ceremonie wordt aan de deelnemer(s) gevraagd hoe het met ze gaat, of ze goed geland, aanwezig zijn en hoe ze Jurema en de ceremonie ervaren hebben. Met toestemming voor het plaatsen kan je hieronder een aantal reacties lezen;


Het allereerst hartelijk dank voor jullie liefdevolle benadering, aandacht en zorg die voor mij het mogelijk hebben gemaakt om mij veilig en thuis te kunnen voelen om Ayahuasca reis te mogen ervaren!

Woorden schieten mij te kort om mij uit te kunnen drukken, maar kan gerust opbiechten dat ik het G’ddelijke heb ervaren! Heb ook antwoorden gekregen op vragen waar ik al 55 jaar naar zocht. Heb het al en het niets ervaren,  de zin en onzin. Mijn oordelen zijn weggevallen mijn meditatie is dieper geworden, ben meer bewuster en dicht bij mijzelf, het betekent ook dat ik keuzes moet maken in wat ik wel en niet wil in mijn leven (wat best wel ingewikkeld kan zijn).

Hoewel mijn vertrouwen groot zijn voel ik soms de angst, want ik wil dit niet kwijt!! Daarom kijk ik uit naar de volgende reis op (…) om meer inzichten te verkrijgen en mijn ervaringen uit te diepen.

Nogmaals hartelijk dank en heel graag tot ziens. (Touria)


Het duurde wel een paar dagen voordat ik echt geland was na de ceremonie; ik verkeerde echt in een euforische staat. Ik vond het lastig om, na al mijn diepe inzichten en ervaring van groter bewustzijn en verbinding, het nieuws bv weer te zien. Hoe pas je de inzichten nou toe in de platte aardse praktijk?

Inmiddels is dat gevoel ook al weer een beetje gesleten. Ik had tijdens de ceremonie onder andere ongelooflijke lol om wat wij als mensen met ons verstandje proberen te doen, en de zaken waarover wij ons zo vreselijk druk maken. Maar ook daarin ben ik weer een deel teruggezakt naar mij druk maken over dingen die niet relevant zijn. De ceremonie heeft mij dat inzicht gegeven en het is heel prettig om mij dat tijdens drukte te realiseren: niet belangrijk, komt goed.

De ceremonie heeft mij ook gegeven waar ik om had gevraagd, maar op een veel dieper nivo.

Ik heb mijzelf ervaren, mijn waarde en mijn kracht, en heb minder de behoefte dan vóór de ceremonie om mijzelf te dwingen mij te profileren. Nu gaat dat vanzelf en van binnenuit.

Ik vond het een fantastische ervaring, die mij veel heeft opgeleverd. De inzichten, de beelden, de antwoorden maken allemaal bij elkaar dat ik een groot stuk rust heb gewonnen: het geheel zit meesterlijk in elkaar en het is de bedoeling en het is alles……..

Hartelijk dank nogmaals aan Mirjam en Manon,

En zeker tot een volgende ceremonie! (Nicoline)


Ja, ik ben weer geland. Direct eigenlijk. Maar wel anders dan vóór de ceremonie.

Ik had al even contact met M. en vertelde hem dat ik na de ceremonie het gevoel had dat er puur licht door mijn aderen stroomt. Ook voelde ik me heel geaard en verbonden met de aarde energie. Ik voel deze energie letterlijk via mijn voetzolen mijn kuiten instromen.

Na al die jaren van onbewust me hier niet thuis voelen / hier niet “willen” zijn, ben ik dan eindelijk helemaal in mijn lijf gekomen. Ik bekijk de wereld en de mensen om me heen met meer compassie. Het voelt alsof mijn hart continu over stroomt.

Ik heb veel gepraat over mijn ervaringen. Met mijn man en kinderen en ook met vrienden. Die opdracht had ik ook meegekregen in mijn reis.

Voor mij zijn in de week na mijn reis heel veel puzzelstukjes in elkaar geklikt, als een soort soort 3D puzzel (of eigenlijk meer 5D ;-)) Heel veel aspecten uit mijn leven en herinneringen/dromen van vroeger kan ik nu verklaren, alles valt op zijn plek.

Het is me nu duidelijk dat mijn reis een mengeling was van hele duidelijk en meer verborgen boodschappen en persoonlijke en universele ervaringen.

Naar aanleiding van de gesprekken die ik had met mensen en de feedback die ik van hen kreeg, ben ik wat gaan lezen over lichtwerkers. Zo ben ik bij de Jeshua channelings van Pamela Kribbe terechtgekomen en daar las ik wat ik zelf ervaren heb tijdens mijn reis. Zo veel herkenning!!

Mijn levensdoel is nu wel duidelijk :)

De ceremonie zelf heb ik als heel fijn ervaren. Ik voelde me gedragen door jullie.
Het was voor mij een uitzonderlijk mooie ervaring, waarin alles klopte.

Ik dank jullie daarvoor. (Tamara)


Het heeft me zó veel moois opgeleverd! De ceremonie is nu een maand geleden, en nog altijd overheerst een opgeschoond gevoel. Ik ben echt een hoop ballast kwijtgeraakt, vooral in de vorm van negatieve gedachten. Dat voelt een heel stuk lichter, relaxter en efficiënter (raar woord trouwens). Veel minder dan voorheen ervaar ik de bestaande structuren in m’n leven als beknellend. Ook fijn is dat ik inmiddels al een paar keer negatieve gedachten bij anderen heb herkend – gedachten die in mijn ogen ‘doorgeslagen’, ‘overdreven’ of ‘niet meer realistisch’ waren – en hun ‘leed’ een beetje heb kunnen helpen verzachten. Ik heb nu meer het gevoel boven allerlei probleempjes en stress-opwekkende gebeurtenissen te zweven. Soms lach ik er zelfs om en zie ik dat oplossingen dichtbij zijn, waar ik me voordien nog vaak verloor in gepieker, stress of boosheid.

Bovendien geniet ik nu veel meer van de vogeltjes die ‘s ochtends zo mooi fluiten, stap bijvoorbeeld voor m’n lol rond in een stortbui en wandel bijna dagelijks een flink stuk. Ik ben nog meer gaan houden van muziek, poëzie, kunst en het gezelschap van familie, vrienden maar vooral ook onbekende mensen. Ik ben meer warmte gaan voelen voor medemensen, (andere) dieren en bomen en planten. En als ik geconfronteerd word met boosaardig gedrag van mensen, alleen of in groepsverband, voel ik nu eerder medelijden of verdriet in plaats van woede.

Kleuren lijken meer diepte te hebben gekregen en geuren zijn indringender geworden. En ik voel me gewoon gezonder!

Soms heb ik kortstondig weer voor ogen wat ik tijdens de Jurema-reis zag: kleurenpatronen met opvallende geeltinten, kronkelige slangetjes waar stipjes en streepjes doorheen stromen, kwakende kikkers, bloemenkelken die naar de aarde buigen en rook uitblazen, zelfs de lichtkegels die op een gegeven moment rondom enkele aanwezigen hingen. Ook denk ik nog regelmatig aan dat hele pallet van emoties dat voorbij kwam: via intense, universele liefde naar verdriet, en daarna weer naar humor en gelukzaligheid… en alles wat daar tussenin ligt. Maar wat me vooral is bijgebleven is de ‘lichtheid’. ‘Laat gaan’ was zo’n beetje het enige woordelijke wat ik destijds herhaaldelijk dacht; al die andere ervaringen waren geheel en al woordeloos.

Nog steeds geniet ik na… Heel hartelijk dank dat jullie die heerlijke, intense reis mogelijk hebben gemaakt!

Hartelijke groeten, natuurlijk ook aan Manon. (Edwin)

“Onze mooie plantceremonie heeft ook de afgelopen week nog tot mooie inzichten geleid! Ik merk dat er een bijzonder proces in gang is gezet dat het voor mij mogelijk maakt om te ervaren wie ik ben en wat voor mij belangrijk is in het leven. Nogmaals veel dank daarvoor en ik hoop dat we het in deze setting nog eens mogen beleven!

Ik vind dat je het erg goed en liefdevol hebt gedaan, je hebt ons fijn begeleid in de reis (…)” (Egbert)


(…)Het gaat heel goed met ons, we merken dat de ‘deurtjes’ in ons brein nog wel open staan. Hierdoor dromen we ’s nachts heel heftig en komen we elke dag nog tot nieuwe inzichten.

Het was een bizarre dag, heel heftig, zwaar en onwerkelijk. Maar deze ervaring kunnen we zeker bijschrijven bij een van de meest waardevolle zo niet de meest waardevolle in ons leven. Echt ongelofelijk. Het voelt alsof de balans en energie opnieuw is verdeeld. Alles is ‘los’ geschud in ons hoofd en nu zijn we nog steeds druk bezig alles opnieuw te bekijken, te wegen en te ordenen.

Het klinkt misschien overdreven als we zegen: “ons leven is veranderd na deze sessie” maar dat is voor een groot deel toch waar.

We voelen ons licht, schoon en helder. We luisteren en praten veel beter. We hebben een stuk rust gevonden die we hopen te bewaren.

We zijn benieuwd hoe we er over een paar maanden voorstaan. Het zou heel mooi zijn als we in de toekomst deze inzichten blijven houden en gebruiken.(…)

We vinden dat jij heel goed werk hebt geleverd. Ik heb het idee dat je gedurende de sessie ‘stiekum’ heel veel voor ons gedaan hebt. We voelden ons in ieder geval door jou fantastisch begeleid! Het voelde heel vertrouwd. (S&P)


“In de dagen voorafgaand aan de ceremonie heb ik me goed aan de voorschriften & Tyramine-arme-dieet gehouden. De laatste dagen flink gedetoxed & op de dag zelf gevast. (…)

Ik voelde al vrij snel effect. Zag cartoonachtige verschijningen, insecten, dieren; katten & vossen voorbij komen. Heel verwarrend vond ik het. Ik zag ook even een uil & even een poema van dichtbij & een schildpad. Deze 3 dieren zag ik niet als cartoon maar “echt”. (…)

Ik ging sterk op in de muziek, vooral in de pianomuziek, daarin werd ik volledig meegenomen.

Ik kreeg als inzicht te horen dat muziek de manier was vanuit het Universum, het Goddelijk, om met mij in contact te blijven. Ik werd geraakt door de schoonheid & kracht van voor de pianomuziek.

Kreeg ook als inzicht dat de fysieke pijn de ongelukken gedurende mijn leven steeds bedoeld waren om mij terug te brengen in mijn lichaam. De reis was vrij verwarrend verder & ik werd gehinderd doordat ik me heel ziek voelde. Dat was lastig. (…)

Eigenlijk had ik helemaal niet het gevoel dat de Ayahuasca zo goed gewerkt had….maar nu ik de inzichten opschrijf zie ik wel degelijk dat de reis zeer waardevol was. (…)

Het lijkt wel of ik in beslissingen meer in staat ben dichter bij mezelf te blijven. Ook ben ik me (nog) bewuster van grenzen & leer ik die aangeven. Of dit iets met de reis te maken heeft weet ik niet maar het lijkt wel of ik iets “voorzichtiger” dan wel “zorgvuldiger” met mezelf leer om te gaan.

Tot zover, ik vond het heel spannend. Het “ziek-zijn” maakte het heel zwaar maar ik zou het heel graag nog eens doen om “verder” te gaan, liefst voorbij de fysieke ongemakken komen….

Dankjewel voor je liefdevolle & zorgvuldige begeleiding!” (Marian)