Ervaringen deelnemers Huachuma

Een week na de ceremonie wordt aan de deelnemers gevraagd hoe het met ze gaat en hoe ze de Huachuma en ceremonie ervaren hebben. Met toestemming voor het plaatsen kan je hieronder reacties lezen;


ik wilde nog wat delen over de integratie van mijn ervaring;

die is namelijk bijzonder merkbaar en ontroerend! ik was al wel voor een groot deel op de goede weg, en qua inzichten en begrip van mezelf en mn situatie is er eigenlijk vooral veel bevestigd wat ik al wist of mee bezig was,

maar ik voel me sinds het weekend superverbonden met mn lichaam, de ruimte in mn hart, heel veel rust en aanvaarding en zelfliefde!

ook voel ik dat ik vanuit die ruimte heel erg in verbinding sta met de levende natuur, met alles wat groeit. ik loop al een aantal dagen rond in een soort toenemende verwondering om de enigmatische schoonheid en wijsheid en ‘waarheid’ van de natuur. dat ik bijna niet begrijp hoe je (ik) als mens zo lang pal bovenop zo’n indringend en ontroerend en wezenlijk verschijnsel kan leven zonder die verbinding en importantie te ervaren..

ik zie en voel  in ieder geval weer heel duidelijk mijn intuitie dat mijn weg naar herstel van mijn ‘ik’ voor een groot deel ook in het intensiveren van die verbinding, met de natuur, schuilt. en voel van daaruit ook veel kracht en discipline om mijn leef/eet/drink/consumptie gewoonten te herzien en aan te passen en mijn lichaam nog meer als ’tempel’ te behandelen.

veel dank nogmaals voor jullie zachtheid!
groetjes, (Erik, deelnemer Huachuma retreat)

Ik vond het een zeer bijzondere ervaring. San Pedro was heel duidelijk en op sommige vlakken confronterend. Maar precies voldoende wat ik nodig had. Ik ervaar sinds het weekend meer innerlijke rust. Ik straal dit ook uit want mijn omgeving ziet dit ook bij mij.

Als ik alleen ben dan oefen ik om meer de levenskracht te ervaren zoals jij mij voor hebt gedaan. Dit is zo bevrijdend, heerlijk. In verschillende situaties sta ik nu ook steviger in mijn schoenen. Ik kan me beter concentreren. Zeker op mijn werk heeft dat voordelen.

Kortom het heeft mij goed gedaan en nog steeds.

Dank je wel en mogelijk tot ziens.
Groetjes (Annet, deelneemster dag ceremonie)

Wat een pittige, maar bijzondere ervaring. Ik had totaal niet verwacht dat ik het zo heftig zou vinden en al helemaal niet verwacht dat ik ook zo verdrietig zou zijn en zou moeten overgeven.

Achteraf past deze ervaring precies in waar ik naar verlang: meer echte verbinding met mijn diepste zelf om vervolgens me op dat niveau te kunnen verbinden met de mensen die me dierbaar zijn. Zondag was nog even verwerken en bijkomen, maar ik heb het idee dat ik vanaf maandag me echt wel een beetje een ander mens voel. Ik heb het idee dat ik zachter ben geworden en ook mijn zoontje minder in het voor mij perfecte plaatje probeer te duwen. Ik heb echt van binnenuit het gevoel dat ik het mooie mensje in hem kan zien.

(…)

En dan tot slot. Dank, dank, dank, voor de hele warme en fijne begeleiding tijdens de reis. Ik ben ontzettend blij dat ik onderdeel mocht uitmaken van deze ceremonie bij jullie en dat ik mede dankzij jullie weer een stukje dichterbij het diepste van mezelf ben gekomen.

Tot een volgende reis. Dat weet ik zeker.
Warme groeten, (Rachelle, deelneemster dag ceremonie)

Ik ben onwijs dankbaar voor de prachtige ceremonie, healing en geboorte.Ik voel me veel steviger geaard, mijn buik voelt ‘anders’ (alsof er eerst een gat zat) en ik voel me zoveel lichter. Er zijn echt hele oude pijnstukken opgeruimd.

Ook lijkt het alsof ik veel dichter bij mezelf ben en niet meer zo automatisch open sta voor anderen. De inzichten werkten de afgelopen dagen nog goed door. Ik ben ineens veel bewuster van waar ik de afgelopen weken/maanden in ben gegroeid.

Ik voel voor het eerst dat ik er niet alleen voor sta in mijn leven, dat ik echt gesteund wordt door dierbaren maar ook de ongeziene wereld. Het was er altijd al maar ik durfde er niet (meer) op te vertrouwen.

Het is een kort mailtje maar het had mega veel impact. Heel veel respect voor de spirit en jullie onwijze zuivere, afgestemde en goede begeleiding en behandelingen. Dank jullie wel 🙏 (Edith, deelneemster nacht ceremonie)


Dank voor je mail. Ik keek er al naar uit :)
Heb nl zin om te vertellen wat er zoal gebeurd is afgelopen  week.
Een mooie verschuiving als ik het kort mag samenvatten.

Eerst heb ik nog last gehad van hoofd- en keelpijn maar wist tegelijkertijd dat dit een soort van schoonmaakpijn was. Fijn om te merken dat er geen spanning van zorgen maken op zat. Daarna heb ik met ditzelfde gevoel 2 dagen met koorts en veel ( uit)zweten in bed doorgebracht. Ook bemerkte ik een soort van verkramping in mijn handen en voeten die er uit moest. Hierbij wel even een angst gedachte van ‘oh nee niet mijn handen ( = mijn werk) die het niet meer doen’ . Maar kon het gelukkig weer goed plaatsen als niet meer dan een gedachte en herkende de kramp uit de ceremonie waarin ik die vooral in mijn voeten had ervaren.

Verder een hele fijne gewaarwording is dat ik zo verdomd goed uit mijn woorden kom sinds de ceremonie. Ik voel beter dat ik iets toe te voegen heb om aan mensen te zeggen/ spiegelen. En weet ook wanneer ik mijn mond juist moet houden omdat het misschien ( nog) niet de tijd is. Voelt heel fijn en wijs 😉

Ook in een botsing met mijn man kon ik eerder toegeven waar ik ‘fout’ zat, minder in mijn koppigheid. Tegelijkertijd kan ik hem beter mijn waarheid vertellen. En ik merk dat ik zin heb in nog een keer te komen en weer iets te mogen opruimen en een laagje dieper te gaan. Ik wacht op het juiste moment hiervoor.

Ik wil jullie bedanken voor de fijne begeleiding en heel graag tot ziens!
liefs (Elsbeth)

Ik kijk met een heel warm gevoel terug naar de ceremonie.

Ik heb hele mooie inwijdingen mogen ontvangen van sjamenen tijdens de reis en ik heb de verbondenheid met de sjamaan en de krachten die mij leiden zo intens mogen ervaren dat ik er voor mezelf echt niet meer omheen kan. Ik weet wat me te doen staat.

Ik wil jullie daarin onwijs bedanken voor de krachtige pure vrouwen die jullie zijn, zodat ik de ruimte voelde mezelf te zijn en me niet klein hoefde te houden uit angst voor afwijzing.

Ik weet ook waar ik nog meer aan mag werken. Mezelf schoonmaken, reinigen, voor mezelf kiezen en me afzonderen omdat dat voor mij goed is. Dus apart gaan slapen, wanneer ik teveel open sta en niet maar blijven, omdat ik niet vervelend wil zijn.

Ik ben ook heel erg dankbaar voor de healing die Manon mij heeft gegeven en voor het inzicht daarbij.
Ik was zo verdrietig, kwetsbaar en klein zondagochtend en voelde me zo machteloos. Ik was boos en gefrustreerd dat ik het toe had gestaan dat er iets aangehaakt was bij mij. Ik voelde me ook zo voor schut, dat ik niet in staat was gebleken mezelf te beschermen en dat ik geen verbinding en contact meer kon maken.

Ik zat vast in een baby stuk. Manon dank dat jij mij hebt doen inzien dat dit stuk moest gebeuren om mijn babystuk te helen en door mij het besef te geven dat juist door dit stuk mijn kwaliteit als kanaal is ontstaan. Ik mag de oude pijn van niet voldoen loslaten en dankbaar zijn. Ik mag hulp vragen  en ik hoef niet alles zelf te doen.

De afgelopen week heb en voel ik mij eigenlijk nog steeds heel erg verbonden met de healing kracht die door mij stroomt.
Heb ook hele mooie verbindingen met mensen kunnen maken en het lijkt alsof mijn kracht nog meer bodem heeft gekregen.
Ik voel ook dat ik mezelf meer vrijheid en ruimte mag gunnen en dat ik daarin zelf mijn grootste vijand ben, met zelfopgelegde verplichtingen.
Al met al er is een heel proces op gang gezet, waar ik me erg dankbaar voor voel dit aan te mogen gaan.

Hele dikke knuffel, (Irmgard)


Het gaat mij zeer wel. het landen is erg soepel verlopen. Ik ben me nog vele dagen zeer bewust geweest van de liefde die ik ben. Nu weet ik het ook nog, het staat jammer genoeg niet meer zozeer voorop.

Mijn wens was weer verder te aarden/in mijn lichaam te zakken. Vooral het aarden heb ik in het werk zeer sterk ervaren en draag ik nog met me mee.

Ik vond het ademen vooraf een heerlijke manier om er soepel in te komen. Het naar buiten kunnen en de wereld ervaren vond ik ook heerlijk.

Warme groet (Joop)


(…) Ja ik ben weer helemaal geland in het dagelijks leven. Ik heb na de ceremonie nog 3 dagen in een roes van de Huachuma geleefd. Het heeft mij zoveel moois gebracht. Er is zoveel veranderd in mij. Veranderd..tja ik weet niet of dat de juiste woord ervoor is, maar ik voel dat alles beter op z’n plaats valt. Ik lijk dingen beter te begrijpen, ben letterlijk gegrond en voel me echt in mijn lijf.

Ik heb de ceremonie met een intentie maar ook met een bepaalde verwachting gedaan en het was toch anders. Zo mooi, zo puur en helend, een ziel verrijkende waarneming die mij tot diep in de kern heeft gereinigd en mij heeft vernieuwd tot op celniveau. Dat is wat ik allemaal heb gevoeld tijdens de reis.

Ik ben als klein kind achtergelaten en afgewezen door mijn ouders en de wereld om me heen. Tijdens de reis werd ik omarmd door de aardbodem, ik voelde mij diep geworteld met de “tentakels” die ik had en voelde mij één met alles ..dat heeft zoveel voor mij betekend. Het is voor mij een onvoorwaardelijke acceptatie die ik heb gekregen en dat werkt zo genezend.

Huachuma heeft mij de nodige dingen laten zien én laten voelen waardoor ik mezelf heb gevonden en mij inzichten heeft gegeven om dingen beter te begrijpen. Ik voel me ook meer gerelaxed.

Zulke mooie dingen waargenomen. Dagelijks hebben M. en ik het nog over de mooie reis die wij hebben gehad met San Pedro.

Dit is maar een klein stukje van wat ik over de reis heb beschreven. Het kwam in vlagen en verschillende “onderwerpen” kwamen aan de orde. Ik heb tijdens de reis ook mogen beseffen dat er in mijn heden geen plek meer is voor mijn verleden. Het is er wel, maar het belemmert mijn toekomst niet. Ik heb het daar gelaten voor wat het is.

Mijn intentie was om meer uit mezelf te halen en in het hier en nu te zijn. De Huachuma heeft mij precies datgene gegeven wat ik op dit moment nodig heb. Wat en mooi geschenk❤️

Ook wil ik graag zeggen dat ik de begeleiding zo mooi heb ervaren. Je wist precies wat ik wanneer nodig had en gaf mij alle ruimte om mijn eigen reis te volgen en te dragen. Je zag dat ik moeite had om in mezelf te keren en hielp mij daarbij. De vragen die je tijdens de reis stelde hielpen mij om weer grip te krijgen en mijn reis te voort te zetten.

Het was een eer om in jouw mooi huisje te mogen reizen. Fijne energie en een warm en veilig gevoel heb ik ervaren. Daarnaast vond ik mijn reisgenoten erg lief en aardig. Ik kon de verbondenheid met elkaar voelen ondanks de verscheidenheid in ons allen. (…)

Voor nu wil ik je bedanken voor de mooie ervaring met deze plant medicijn. Bedankt dat je al die andere mensen zoveel moois brengt via deze weg en dat je een super fijne en aardige begeleider bent in je werk!

Liefdevolle warme knuffel. (Anuskha)


(…) Ik ben beter geaard, zit steviger in mijn lijf. Ik “blijf erbij”, wat ik ook voel. Merkte het sterk in het afgelopen weekend zingen; vaak “vlieg” ik dan toch een beetje, nu niet. Het is of ik de energie beter kan stroomlijnen, makkelijker door me heen kan laten gaan. ​En ik merkte ook dat ik door anderen even vast te houden hen kon helpen dingen/energie? los te laten, te laten gaan. Ik voel me meer & meer verbonden. In de natuur merk ik het verschil niet zo erg alhoewel, misschien toch wel met m’n blote voeten op het gras voelde ik me wel heel sterk & snel “zakken” (meer dan voorheen). En het lijkt of dieren, katten & honden, maar ook vogels, sneller & dichterbij komen. Voel ook meer & makkelijker liefde. Verder heb ik duidelijk meer energie. Ongelofelijk. Ik heb heel veel gedaan afgelopen week & ik trek het heel goed. Ik voel me rustig, ik slaap goed & ik lijk makkelijker wakker te worden.

Het was die nacht erg zwaar maar het was het meer dan waard. Zodra het “tijd” is ga ik voor de volgende ceremonie.

Heel veel dank nogmaals dat je me uitgenodigd hebt & zo goed door de nacht heen begeleid hebt. Liefs (Marian)


Ja, ik ben weer geland, hoor :-)

Maar het heeft me wel echt mooie inzichten gebracht. Het feit dat m’n kat me kwam opzoeken (heb meteen de dag erna zijn nieuwe baasje gebeld of ik langs kon komen maar hij was helaas al maanden geleden overleden. Dus hij heeft me uit het dodenrijk bezocht…) heeft me heel erg doen inzien dat je met àlle levende wezens echt contact kunt maken, niet alleen met mensen maar ook met dieren. Dat dieren me ook begrijpen. Ik vond het heel bijzonder om de vriendschap met hem echt weer even te voelen, maar dus ook om het grotere plaatje te zien van contact tussen mensen en dieren.

Verder begrijp ik door het contact dat ik voelde met m’n Duitse omaatje en het verdriet om WO II zoveel meer van hoe verbonden we zijn met onze geschiedenis, en wat een Eckart Tolle bedoelt met het collectieve pijnlichaam enzo.

(…) Ook de gesprekken die we met elkaar voerden na de ceremonie en de dingen waar iedereen in zijn/haar leven en in onze maatschappij tegen aan loopt bevestigden dat voor me.

Ik lig gewoon héél erg op koers, heb afgelopen maanden echt de tijd genomen om na te denken over wat mijn bestemming hier in dit leven is en wat ik wil gaan neer zetten in de wereld en wat ik kan betekenen voor anderen en die plannen helemaal uitgewerkt en alles wat ik leerde tijdens de ceremonie bevestigde alleen maar dat ik op mijn pad ben aangekomen en dat ik weet wat me te doen staat.

Tja, en verder kan ik gewoon heel erg genieten van zulke weekenden. Vind het elke keer weer bijzonder wat voor mensen je tegen komt in de groep, en om uit te wisselen met elkaar, en de sfeer die er hangt. En de reis zelf natuurlijk. (…) Ik zou dan ook best nog eens San Pedro willen doen. Just not sure of ik het weg krijg hahaha Wow, wat intens om dat te moeten drinken.

Vond jullie begeleiding ook heel fijn. En heb me er echt aan over gegeven, iets wat ik niet per se altijd doe. Heb vaak de behoefte gewoon in m’n up in m’n proces te duiken maar ik voelde me heel goed in jullie setting en vond het fijn hoe jullie dingen begeleiden, ook met aanraking enzo.

Al met al vond ik het een hele fijne ervaring en alle inzichten sluiten naadloos aan bij de inzichten en lessen die ik sowieso aan het leren ben.

Kortom, veel dank voor het fijne weekend en wie weet tot een volgende keer! (Gitta)


(…)Ik heb de ceremonie en begeleiding als een warm bad ervaren en ik heb er voor mezelf alles kunnen uithalen. Ik stond open voor wat zich aandiende en ben heel bewust bezig geweest met mijn eigen proces. Wat de Huachuma mij gegeven heeft is een brug van denken (concepten in je hoofd) naar voelen en zelf ervaren.  Het verwerken van emoties (ook van vorige levens) op een ander niveau dan dat we gewend zijn in de westerse wereld. En het heeft me geleerd wat echte overgave is en wat een bevrijdend gevoel dat is. Ook merk ik dat ik me meer geaard voel en meer de neiging heb om de focus naar binnen te keren, in plaats van voorheen naar de buitenwereld. Ik zie de ervaringen tijdens de ceremonie als een opening naar mezelf en het weer opnieuw neerzetten van mezelf en mijn eigen energie. Na de ceremonie leek het ook wel alsof ik alles weer opnieuw moest leren of voor de eerste keer mee maakte (eten, douchen, het gezang van de vogels en het tikken van de regen). Het voelde echt als duizend manieren sterven, maar weer op een manier geboren worden. Als mezelf in mijn eigen energie. Dit voelt nog een beetje onwennig, maar tegelijkertijd enorm bevrijdend en explosief!(…)

Oja wat ik nog vergeten was te vertellen is dat ik ook veel gedroomd heb de afgelopen week. De tweede dag na de ceremonie had ik ‘s avonds een uitredingsdroom waar ik half wakker werd in de duisternis tijdens een ritueel. Ik hoorde trommels en ratels en gezang in een taal die ik niet kende. Ik voelde mensen om me heen dansen in een kring en ik lag er in. Ook was er een Jaguar die in mijn benen aan het bijten was en lichaam (deed geen pijn, maar ik voelde de beten wel, maar ze waren zacht).(…)

Ik ben heel blij met jullie fijne begeleiding die ik gekregen heb tijdens de reis en het voelde voor mij echt als thuiskomen. De rituelen, het trommelen en de hele ceremonie vind ik echt prachtig en er werd echt iets in mij aangeraakt. Ook dat voelde als thuiskomen.  Kortom, ik ben heel blij dat ik deze reis heb mogen maken en in het gezelschap van jullie en de andere reisgenoten. (Sudhar)


De Huachuma heeft een zeer positieve uitwerking op mij gehad. Voel me nog steeds erg rustig en geaard. Heb de afgelopen week ook een paar interessante dromen gehad waarin droomfiguren me bepaalde dingen uitlegden waaraan ik moet gaan werken in de toekomst, dus de Huachuma is nog steeds aan het werk in mij. :-) Verder vond ik het een hele fijne ceremonie met liefdevolle begeleiding…..helemaal top! (Paul)


Ik voel me elke dag fijner en sterker in mijn lichaam komen als het ware. Dat komt omdat ik bijna de hele dag bewust bezig ben om diep door mijn buik te ademen en goed te voelen waar ik nog ‘vastzit’. Dit deed ik ook al na mijn grootmoeder ceremonies, maar de Huachuma heeft me nog weer een diepere laag van blokkades laten zien. (Arno)


Zoals jullie weten heb ik een hoop losgelaten wat ervoor heeft gezorgd dat ik tijdens en na de ceremonie een zeer grote transformatie heb ondervonden waar ik jullie en de plant zeer dankbaar voor ben.
De dag zelf heb ik mezelf goed gevoeld. De 2 dagen erna wat moe, hartkloppingen en kortademig. Dat kon ik wel plaatsen omdat ik in mijn hoofd altijd heeeeel veel en heel snel dingen wil doen dus moest ik verplicht een dag niks doen of het rustig aan doen en dat doe ik tot de dag van vandaag. Het is wennen maar het voelt goed.
Mijn lichaam is veranderd in een zacht dekentje waar ik optimaal van geniet nogmaals bedankt voor alle goede zorgen inzichten en het helpen van mij en vele anderen !!!! ❤️❤️ (Sofia)


De nieuwe nieuwe locatie waar de ceremonie werd gehouden prachtig echt een fijne plek.
Wat een sessie he! haha!
functioneer weer in het dagelijks leven en ben weer bij maar ook weer niet wordt nog veel aan mij gesleuteld😊. voel me wel heerlijk gelijk toen ik de volgende dag wakker werd eigenlijk.
Ben een heel nieuw mens waar ik heel erg aan moet wennen, ik doe ook dingen dat ik denk was ik dat?😂
voel intense rust, liefde, openheid, balans, overzicht en kracht. Geloof weer in m’n zelf en het meest belangrijke is heb de liefde weer terug voor mezelf.
ben blij, gelukkig en mijn leven ziet er zonnig uit ook als het regent, de tijd van slagen en geluk en dingen bereiken gaat mij nu lukken heb de kracht en zelf vertrouwen terug die ik heel lang kwijt was.

Lieve schatten ik ben jullie eeuwig dankbaar voor de steun en liefde die mij is geven !!!!
een hele dikke knuffel van mij  ❤ (Sofia)


(…) Dus voor jou lieve Mirjam de privilege om de ceremonie te leiden waarbij deze wounded healer zijn laatste resten verleden en karma opruimde. (Jan)


Met mij gaat het goed!! De ceremonie heeft mijn gevoel, en dus de mogelijkheid om het te volgen, nog weer verder versterkt. Die zondag is absoluut nog een bijzondere dag geweest. Pas nadat ik s middags even wat had geslapen had ik het idee weer echt een beetje ‘terug’ te zijn. Die middag ben ik ook nog bezig geweest met stukjes ziel of hoe je het noemen wilt, vrij maken. Waar allemaal weer zijn eigen verhaal aan vast hing. Soms was het aan mij om iets los te laten, en soms juist aan de ander. Mooi om mij hier nu van bewust te zijn zodat ik er ook iets mee kan. Bedankt voor de goede zorgen tijdens de ceremonie! En veel succes en plezier met alle volgende sessies! (Brigit)


Ik wil je ontzettend bedanken voor een prachtige ceremonie. Het is anders dan de grootmoeder. Ik vond het heel mooi en vriendelijk. Fijne groep ook. Wil graag ooit nog zo’n ceremonie doen bij jullie. We waren in goede handen en jullie hebben ons heel goed opgevangen. Dank daarvoor. (Debby)


(…) Als ik terug kijk op de ceremonie en hoe ik het ervaren heb, dan was de ervaring vooral fysiek van aard. Ik was overwegend misselijk en het vergde heel wat moeite om de huachuma op te drinken. Ik voelde duidelijk een brok in mijn maag ter hoogte van de zonnevlecht. Daar zat iets. Dat iets zorgde er voor dat de huachuma niet volledig kon opgenomen worden. Op een gegeven moment heb ik moeten overgeven. De tweede kop heb ik maar voor de helft opgedronken, want ik moest even bekomen van het braken. In totaal heb ik drie keer overgeven.

Ik ben blij dat dit gebeurd is. Het voelde als een opluchting, als iets dat er is uitgegooid wat ik niet meer nodig had, als een cleansing. Het vergde me ook veel moed om mijn laatste kop te drinken. Voor mij was het belangrijk dat ik die kop opdronk. Ik wilde mijn angsten (om te groeien, te veranderen) overwinnen. (…)

De beleving van de ceremonie op zich vond ik heel bijzonder: heel zacht, diep, donker en stil. De muziek die er toen gedraaid werd, bracht me in een donkere ondergrondse wereld.

Verder vond ik de begeleiding heel goed. Ik voelde me geborgen en goed omringd. Ik kwam niets te kort en het eten, vooral het ontbijt, was lekker.

Ook de begeleide reizen naar de onder-  en bovenwereld vond ik de moeite waard. En het was fijn om de ceremonie af te sluiten met de ritueel die Manon de volgende dag begeleidde. (Nadia)


(…) ik merk dat ik opgelucht ben, beter in staat om meer in het NU te blijven en voel me meer vrolijk. De melancholiek die ik bij me droeg, is grotendeels verdwenen. Ik merk het ook in mn communicatie op mn werk. Het lijkt wel of de voorbehouden in mn communicatie grotendeels verdwenen zijn.

(…) Daarnaast liet Huachuma me zien dat het vele denken grotendeels uit mn tijd als generaal in het Franse leger komt (ben o.a. mede verantwoordelijk voor het neerslaan van de Franse revolutie). Ik moest denken, vooruitdenken, strategisch denken, nadenken enz enz. 1 foutje en de generaal zou vermoord worden en vervangen door weer een andere generaal. Wel bijzonder om de tafrelen uit die tijd te zien vanaf de grond. Ik keek o.a. tegen de onderbuiken aan van de witte paarden in die tijd. Heel anders dan grootmoeder me in de regel laat zien!

(…) Ik sluit niet uit dat ik ooit weer eens een Huachuma ceremonie ga doen. Maar ik zorg dan wel dat ik een goede matras heb….. hahaha.
Jullie veel dank voor de fijne ceremonie en de zorgzaamheid. We gaan elkaar zeker weer tegenkomen. Tot die tijd, veel liefs toegewenst! (Eilko)


Concreet kan ik weinig zeggen over wat de ceremonie me heeft opgeleverd omdat ik weinig verandering merk. Ook dat er weinig is bijgebleven van wat er is gebeurd na het drinken van de huachuma. Het ademwerk vond ik aangenaam omdat ik daar concreet wel iets ervoer. Ook de laatste ritueel had een toegevoegde waarde in dat moment. (…) De eerste dagen na de ceremonie voelde ik me meer gegrond, maar nu is het weer minder. Dus ik weet niet wat ik er aan heb gehad :) (Mehmet)


 Laat je inspireren en blijf op de hoogte; volg Ademvuur via Facebook.