Huachuma Ceremonie

"Huachuma Meditation" van www.juliagoerlitz.com

“Huachuma Meditation” van www.juliagoerlitz.com

De Huachuma (San Pedro) Ceremonie is voor fysiek energetische reiniging, om je ziel in de wereld te zetten en voor diepgaande verbinding met bewust-zijn, met aarde en al haar mooie levende wezens.

Huachuma is de inheemse naam voor de Trichocereus Pachanoi Cactus en ze wordt binnen sjamanistische tradities als een heilige (teacher) plant beschouwd. Ze heeft haar eigen kwaliteiten en werking. Na inname geeft ze heling en biedt ze de mogelijkheid om tot nieuwe inzichten en waarnemingen te komen mits je haar in overgave toe kan laten in de stille diepte van je lichaam.

Het is een cactus die haar oorsprong heeft in de hoogvlakten van Peru en Ecuador. Ze kan boven de drie meter uitgroeien en is een nachtbloeier met grote witte bloemen. Vanwege haar gebruik door de geschiedenis heen is zij tegenwoordig beter bekend onder de naam San Pedro.

De Huachuma kent haar eigen specifieke werkzame krachten:
Ze heeft een sterk reinigende werking op alle energie lagen, ze verscherpt je intuïtie en helderheden, ze geeft stilte en ze brengt een intense fysieke beleving van diepe verbondenheid met al het leven. De Huachuma is een hart-opener en geeft een stevige fysieke gronding waardoor zij in het heden haar ervaringen mee geeft.

De ochtend na een avondceremonie in Arnhem.

De ochtend na een avondceremonie.

In overgave gaan om de vezels van de Huachuma te drinken is een mooie manier om diep in je lichaam af te dalen om het allesomvattende universum in haar te (h)erkennen.

Bij Ademvuur werken we sinds 2013 met Huachuma-San Pedro. Er wordt gewerkt vanuit een stevige en krachtige sjamanistische basis.

Een ceremoniële reis met Huachuma wordt zorgvuldig voorbereid, professioneel begeleid en vindt plaats in wederzijds respect voor elkaar, spirit en de plantenwereld.

De Huachuma – San Pedro ceremonies bij Ademvuur zijn geschikt voor mensen die bereid zijn om voorbij alle afleidingen in stilte naar binnen te keren en als je open staat voor ademwerk en sjamanistische werkwijze.

In de wintermaanden zijn de ceremonies in de energie van de Maan van zaterdag 15:00 uur tot zondag rond de klok van 11:00 uur. Omdat de Huachuma 12 uur werkzaam is overnachten we in de ceremonieruimte. In de zomermaanden zijn de ceremonies in de energie van de Zon van zaterdag 11.00 uur tot zondag rond de klok van 11.00 uur. Bij de zonceremonies is er de mogelijkheid om buiten te reizen. De overnachting is afhankelijk van de lokatie; in een tipi, in eigen tent of gedeelde slaapruimte.

Het mooie ademwerk en sjamanistische rituelen zijn onderdeel van de ceremonies. De ceremonies worden mee gedragen en begeleid door Manon van mannazmens.nlook zij is een ervaren en krachtige sjamanistisch werker.

Afhankelijk van de lokatie kunnen we 8 tot 10 mensen herbergen.

Huachuma – San Pedro Ceremonies 2019:

21 & 22 September Zonceremonie in tipi (N-Brabant)
18 t/m 20 oktober Huachuma Retreat (Achterhoek) (4 plekken vrij)
16 & 17 november Maanceremonie (N-Holland, nabij Amsterdam)
30 nov. & 1 dec. Maanceremonie (Besloten groep Z-Holland)

Als je van nieuwe data op de hoogte wil blijven mail dit even naar info@ademvuur.nl dan kom je op de mailinglijst.

Wij kijken uit naar fijne, natuurrijke, nieuwe lokaties om dagceremonies te geven.
Mocht je een goed idee hebben dan horen wij dat graag, dank!

Voor het lezen van ervaringen van oud deelnemers klik hier.
Voor achtergrond informatie over de ceremoniën bij Ademvuur klik hier.
Voor contact klik hier.
Voor tarieven klik hier.

Wordt lid van de “Huachuma – San Pedro Community Ademvuur” op Facebook. Te vinden via de fb zoekfunctie of via de fb pagina van Ademvuurwww.facebook.com/ademvuur/


©Copyright Ademvuur 2014-heden. Alle rechten voorbehouden. Tenzij anders vermeld berusten alle rechten op tekst die u op deze site aantreft bij Ademvuur. Voor gehele of gedeeltelijke overname van tekst kunt u vóóraf overname schriftelijk contact opnemen om eventueel tot toestemming te komen.