Sjamanistische methoden

stones-840175_1280Mens en Ziel: Ieder mens en ziel is in essentie heel en perfect. Zo bezien hoeft er niks verbeterd of veranderd te worden.

Ziel is de beweging en verbinding tussen het absolute (vormloze, god, creator, non-duale bewustzijn e.d.) en de wereld van vorm: de aardse werkelijkheid zoals wij die als mens kennen. Net zoals ons lichaam het huis is van het absolute bewustzijn, is zij ook het huis van ziel.

Door vervelende ervaringen van de persoon die niet verwerkt zijn kan je grotere of kleinere “krassen op je ziel” ervaren. Sjamanistische methoden zijn er om deze krassen te ‘herstellen’ zodat je je balans weer kan hervinden en je heelheid kan gaan (h)erkennen.

Soul Healing gaat over je balans hervinden tussen je essentie, ziel en je persoon van zijn (authenticiteit, eigenheid en bezieling) in het leven en in de wereld.

Onze heelheid en perfectie (h)erkennen we veelal niet meer door familiaire en maatschappelijke conditioneringen, door ervaringen die pijnlijk zijn geweest en van waaruit we afweer, controle -en verdediging mechanismen hebben opgebouwd (ego-structuur). En ook van waaruit we eigen ideeën (illusies) over de werkelijkheid gecreëerd hebben.

Conditioneringen en controle mechanismen kunnen goed van dienst zijn totdat ze tegen je gaan werken. Dan ga je ze ervaren als belemmeringen en blokkades. Daarbij kunnen ze letterlijk blokkades opwerpen in je fysieke en/of energetische systeem.

Met Soul Healing wordt er gebruik gemaakt van verschillende sjamanistische methoden die op dat moment passend zijn om positieve beweging te brengen in de mechanismen die jouw essentie verhullen.

Soul Retrieval: Binnen het sjamanisme kennen we de term ‘soul-loss’. Soul-loss betekent het verliezen van een deel of delen van je ziels-bewustzijn. Hierdoor ben je niet volledig met je bewustzijn aanwezig in je lichaam waardoor je minder in contact bent met je persoon van zijn en je authentieke zelf. Je kan hierdoor beïnvloedbaar zijn voor energieën van buitenaf, je voelt je niet voldoende in je eigen kracht staan of je voelt je gedeeltelijk vervreemd van jezelf.

Er zijn verschillende redenen waarom iemand een zielsdeel kan verliezen. Vaak door een traumatische gebeurtenis of omdat er iets emotioneels gebeurt wat niet prettig is, programma’s vanuit je jeugd of door te hoge verwachtingen van opvoeders of relatie breuken.

Zielsverlies kan op alle momenten en elke leeftijd ontstaan. Hoe het zielsverlies ook ontstaan is, het kan nodig zijn om deze verbinding te herstellen om zo weer in balans te raken en je heelheid te (h)erkennen. De sjamanistische methode hiervoor noemen we  Soul Retrieval.

Soul Retrieval is in combinatie met Soul Healing.

Power Extraction: Als je zelf niet volledig je lichaam belichaamt is het mogelijk dat er niet eigen energie je energieveld en lichaam binnen dringt. Dit kan zich uiten in verlies aan kracht, fysieke pijn, ziekte en/of negatieve overtuigingen en gedrag.

Met Power Extraction wordt niet eigen energie opgespoord en uit je lichaam verwijderd. Ook Power Extraction is in combinatie met Soul Healing.

Alle vormen en methoden van sjamanistisch werk zijn er ter ondersteuning. Het is aan jou om het nieuwe (inzichten e.d.) te integreren in je dagelijks leven. Dit kan tijd, geduld en/of om beoefening vragen. Met een consult Ademwerk & Coaching worden er veelal eenvoudige rituelen mee gegeven om het gedane werk te integreren in je lichaam en je leven.

Lees hier over Ademwerk & Coaching.

Neem voor het maken van een afspraak contact op via:

 

Laat je inspireren en blijf op de hoogte; volg Ademvuur via Facebook.

Ademvuur * Mirjam Papenburg * info@ademvuur.nl * 06 830 44 142 * Amersfoort