Sjamanisme

Sjamanisme is de oudste levenswijze op aarde met als visie in eenheid en evenwicht shutterstock_740393074 te leven met aarde, je omgeving en alles wat leeft.
Het woord ‘sjamaan’ wat lettertlijk ‘weten’ betekend komt uit de Siberische taal Tunguz en werd als eerste gebruikt door antropologen die Siberische nomadenstammen onderzochten.

De Siberische sjamanistische levensvisie heeft verwantschap met de medicijn mannen en vrouwen, de visionaire chiefs uit Noord Native Amerika, met de meastro’s, currandera’s en huachumero’s in Zuid-Amerika en met de Kelten, Druïden en Vala’s in West-Europa toch hebben zij ondanks de overeenkomsten hun eigen benaming die precies bij de eigen cultuur en land past.

Binnen sjamanisme is het uitgangspunt dat alle vormen die wat bestaan zoals mensen, dieren, bomen, planten, stenen, de vijf elementen, planeten en sterren, een eigen energieveld, intelligentie en spirit hebben. Spirits kunnen als zelfstandig werkende energieën ervaren worden. Toch binnen het universum is alles wederzijds afhankelijk van elkaar; alles wat bestaat is zodoende gelijkwaardig en onlosmakelijk verbonden met elkaar.

Alle vormen op aarde dragen energetisch leven in zich waarmee ze met andere onzichtbare werkelijkheden in wisselwerking staan. In deze andere onzichtbare werkelijkheden bevinden zich energievormen die ons kunnen ondersteunen op ons levenspad.

Sjamanistische methoden maken onder meer gebruik van de mogelijkheid om in contact te treden met deze onzichtbare werelden en energie-vormen, zoals totemdieren, natuurwezens, spirithelpers e.d. Dit contact wordt vaak tot stand gebracht door middel van rituelen, trance of journeys. Door in contact te treden met aardse verwanten en helpers uit andere werkelijkheden kunnen we via hun inzichten en aanwijzingen krijgen om disbalans te herstellen.

In het werk van Ademvuur ligt een sjamanistische levensvisie aan de basis. Het werk wordt voornamelijk geïnspireerd door Seidr (magische werkvormen uit Noord-west Europa) en het Siberisch sjamanisme.

Binnen het aanbod van Ademvuur komt de sjamanistische levensvisie en methoden aan bod in:
Reizen langs de Yggdrasil (online groepslessen, los te volgen vanaf 21 april 2020)
Sjamanisme Cursus (Start nieuwe groep 17 september 2020)
Sjamanisme Workshop (Groep)
Ademwerk & Rouwcirkel (Groep)
Ademwerk & Rituelen 
(Groep)

Een korte uitleg over sjamanistische methoden die ingezet kunnen worden kan je hier lezen.

Laat je inspireren en blijf op de hoogte; volg Ademvuur via Facebook.

 

Ademvuur contact: info@ademvuur.nl * 06 830 44 142 * Amersfoort