Sjamanisme

Sjamanisme is de oudste vorm van genezen met als doel het evenwicht in deshamanism-2100949_1280 mens(heid) te herstellen.

Het woord ‘sjamaan’ komt uit de Sibiberische taal Tunguz en werd als eerste gebruikt door antropologen die Siberische nomadenstammen onderzochten.

De siberische sjamanistiche levensvisie heeft verwantschap met de medicijn mannen en vrouwen, de visionaire chiefs uit Noord Native Amerika, met de meastro’s, currandera’s en huachumero’s in Zuid-Amerika en met de Kelten, druïden in West-Europa toch hebben zij ondanks de overeenkomsten hun eigen benaming die precies bij de eigen cultuur en land past.

Binnen sjamanisme is het uitgangspunt dat alles wat bestaat zoals mensen, dieren, bomen, planten, stenen, de vijf elementen, planeten en sterren een eigen bewustzijn, een eigen energieveld en een eigen spirit heeft. Alles wat bestaat is gelijkwaardig en verbonden met elkaar.

Alle vormen op aarde dragen een energetisch leven in zich waarmee ze met andere onzichtbare werkelijkheden in wisselwerking staan. In deze andere onzichtbare werkelijkheden bevinden zich energievormen die ons kunnen helpen en ondersteunen op ons levenspad.

Sjamanistische methoden maken onder meer gebruik van de mogelijkheid om in contact te treden met deze onzichtbare werelden en energie-vormen, zoals totemdieren, natuurwezens, spirithelpers e.d. Dit contact wordt vaak tot stand gebracht door middel van rituelen, trance of journeys. Door in contact te treden met aardse verwanten en helpers uit andere werkelijkheden kunnen we via hun inzichten en aanwijzingen krijgen om de disbalans herstellen.

In het werk van Ademvuur ligt een sjamanistische levensvisie aan de basis. Het werk wordt voornamelijk geïnspireerd door Seidr (magische werkvormen uit Noord-west Europa) en het Siberisch sjamanisme. Dit heeft vorm gekregen in het rituele werk met groepen, in het individuele  sjamanistische consulten en in het werk van de Rouwvrouw.

Laat je inspireren en blijf op de hoogte; volg Ademvuur via Facebook.

 

Ademvuur * Mirjam Papenburg * info@ademvuur.nl * 06 830 44 142 * Amersfoort